De Koning Informatie- & Productietechnologie (De Koning IPT) heeft zich gespecialiseerd in het bieden van oplossingen rondom informatiebeheer voor productie- en onderhoudsbedrijven. Middels standaard software zoals Access en Excel maken we het mogelijk uw bedrijfsprocessen op een transparante en gebruiksvriendelijke manier aan te sturen.Wat kan De Koning IPT u bieden?

Ondersteuning Excel en Access
Vrijwel alle medewerkers maken gebruik van Microsoft Excel of Access. Door ondersteuning te bieden in het gebruik van beide pakketten kan al zeer snel efficiënter worden gewerkt.

Planning
Een planningsysteem maken die precies bij uw bedrijf past. De planning is het hart van de onderneming en moet precies de informatie weergeven die een planner nodig heeft. Als het nu gaat om het inplannen van medewerkers met een bepaalde vaardigheid of om machines met bepaalde bewerkingen. De Koning IPT kan samen met u de geschikte oplossing realiseren.

Koppelingen met bestaande systemen
Door het koppelen van verschillende softwarepakketten met elkaar voorkom je dat dezelfde informatie meedere malen wordt ingevoerd. Door het koppelen van systemen komt de informatie op de plaats waar het nodig is.

Produktieinformatiesysteem
(MES)
In de kantooromgeving is meestal wel een softwarepakket (zoals
ERP ) aanwezig. In de productieomgeving moeten de medewerkers vaak naar informatie zoeken. Voor de produktieomgeving kan De Koning IPT software maken die precies bij de medewerkers past.

Rapportages:
Het is zonde van de tijd als je dagelijks of wekelijks dezelfde rapportage moet maken. Het is mogelijk om vanuit bestaande softwarepakketten op een willekeurig moment dynamische rapportages te genereren, waarin precies staat wat u wenst. Een dynamische rapportage is een rapportage waarin eerst het totaaloverzicht in beeld komt en vervolgens door een dubbelklik met de muis een laagje dieper kan worden gekeken. Op deze manier kan worden onderzocht hoe de totalen ontstaan.

Barcodes scannen
Door gebruik te maken van barcodes kunnen er tijdens het logistieke proces bijna geen fouten meer worden gemaakt. Door de real-time verbinding met de server kan direct worden gecontroleerd of de barcode mag worden gescand.
Tevens is het mogelijk om een full-tracebility te creëren. Je kunt immers precies nagaan welk onderdeel in welke samenstelling is gegaan.
De scanterminal die De Koning IPT het meest toepast is de RF601 van NordicID. Na een gedegen onderzoek is gebleken dat deze scanterminal vele voordelen biedt ten opzicht van andere scanterminals namelijk: